Aktuellt utöver fasta öppna klasser

20/1 kl 17-19 Introduktion till Hatha-yoga

Välkommen på introduktion till hathayoga.
Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. En väg till inre balans är de fysiska positioner som praktiseras på mattan, olika asanas.
Under den här workshopen kommer det finnas tillfälle att titta lite noggrannare på teknik, testa, utforka och känna på vissa valda positioner.
Passar dig som är helt ny, men också dig som yogat en del och är nyfiken att lära dig mer.
Lärare: Suzanne Almbring
Pris: 300kr eller 2 klipp på ditt klippkort.
Vid bokning, swisha 300kr på 1231703370, eller markera direkt 20/1 på två rutor på klippkort. Kan endast avbokas vid sjukdom och du får då yoga tillgodo i mån av plats på drop-in. Annars bindande bokning.

27/1 kl 17-19 Introduktion till 

Pranayama och Meditation

Välkommen på introduktion till andningsteknik och meditation. 

Pranayama betyder andningsövningar på sanskrit och anses vara ett centralt verktyg för att skapa balans och harmoni i både kropp, själ och sinne. Det parasympatiska nervsystemet fungerar som en broms, skapar vila och återhämtning och det sympatiska nervsystemet styr kraft och fungerar som en gaspedal. Andningen kan verka som nyckeln som skapar balans mellan gas och broms genom att aktivera det parasympatiska systemet.
Meditation - Syftet med meditation är att stilla sinnet, de tankar som mer eller mindre automatiskt "tjatar" i vår hjärna. Meditation skapa förutsättningar för ett inre lugn som bidrar till att utveckla en förmåga att lättare hantera både tankar och känslor.
I den här workshopen erbjuds chansen att gå igenom några tekniker av andningsövningar och meditation.

Lärare: Suzanne Almbring och Helen Jansson
Pris: 300kr eller 2 klipp på ditt klippkort.

Vid bokning, swisha 300kr på 1231703370, eller markera direkt 27/1 på två rutor på klippkort. Kan endast avbokas vid sjukdom och du får då yoga tillgodo i mån av plats på drop-in. Annars bindande bokning.

2/2 Öppet Hus 

Hjärtligt välkommen på ÖPPET HUS 2/2 på Studio Yogaheart.

Är du ny i studion får du gå på en valfri klass helt kostnadsfritt -den bjuder vi på -skriv i bokningen, testa gratis.
Vill du testa flera klasser, så kostar det endast 100kr/klass och det gäller också dig som redan yogar i studion. Så passa på att skapa din alldeles egna yogadag.

9.30-10.30 ISHTA Yoga Nidra med Helen

11-12 Hatha-yoga med Emelie

12.30-13-30 Yin-yoga med Victoria

14-15 Vinyasa Flow med Fanny

15.30-16.30 Mjuk hathaflow med Suzanne

17-18 Restorative-yoga med Ulrika

Bokningen öppen redan nu, så först till kvarn!

www.timecenter.com/yogaheart eller mejla info@studioyogaheart.se 

3/2 kl 17-19 Introduktion till Yin-yoga

Välkommen på introduktion till yin-yoga.
Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen som skelett och bindväv, ligament, inre organ och energibanor. De flesta positioner är liggande eller sittande.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av. Du stannar en längre stund i varje position och praktiserar samtidigt medveten närvaro.
I yinyogan stretchar vi inte aktivt, drar inte och vi vill undvika att pressa och ställa krav på kroppen. Vi slappnar av, har en tillåtande attityd och låter kroppen vara i stillhet och kommer på så sätt mycket djupare i en så kallad passiv stretch.
Klassen välkomnar alla, dig som är nybörjare, men också dig som nyfiken vill fortsätta utforska yinyogan.
Lärare: Suzanne Almbring
Pris: 300kr eller 2 klipp på ditt klippkort.
Vid bokning, swisha 300kr på 1231703370, eller markera direkt 3/2 på två rutor på klippkort. Kan endast avbokas vid sjukdom och du får då yoga tillgodo i mån av plats på drop-in. Annars bindande bokning.

10/2 kl 17-19 Introduktion till 

ISHTA Yoga Nidra

Välkommen på introduktion till ISHTA Yoga Nidra, som är en guidad meditationsteknik. Nidran utförs liggandes. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd.
Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar, medan sinnet behålls vaket och fokuserat.
I denna intro kommer Helen hinna berätta lite mer, samt att du får praktisera, utforkska och hinna uppleva Yoga Nidra.
Riktar sig till dig som är helt ny, eller till dig som vill lära dig mer.
Lärare: Helen Jansson
Pris: 300kr eller 2 klipp på ditt klippkort.
Vid bokning, swisha 300kr på 1231703370, eller markera direkt 10/2 på två rutor på klippkort. Kan endast avbokas vid sjukdom och du får då yoga tillgodo i mån av plats på drop-in. Annars bindande anmälan

17/2  kl 17-19 Introduktion till 

Restorative-yoga

Välkommen på introduktion till Restorative-yoga, som är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa en djup skön och återhämtande avslappning. Restorative Yoga är en yogaform som passar alla.
I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block för att få muskler och nervsystem att slappna av. Hjälpmedel finns i studion att låna.
I den här introduktionen ges det tid och möjlighet att gå igenom och visa vissa utvalda positioner lite mer. Du kommer hinna praktisera och hinna uppleva effekten som uppstår av restorative-yogan.
Riktar sig till dig som är helt ny, eller till dig som nyfiket vill lära dig mer.
Lärare: Suzanne Almbring
Vid bokning, swisha 300kr på 1231703370, eller markera direkt 17/2 på två rutor på klippkort. Kan endast avbokas vid sjukdom och du får då yoga tillgodo i mån av plats på drop-in. Annars bindande bokning.

23/2 kl 16-18.30 Restorative-yoga

~Stillness is a quality of just being~
Restorative-yoga 2,5 timme erbjuder en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ.
Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa en djup skön och återhämtande avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block för att få muskler och nervsystem att slappna av. Du yogar på ullmatta. Allt finns att låna i studion.
Nivå: Alla kan vara med.
Lärare: Ulrika Friberg
Investering: 420kr eller tre klipp på ditt kort.

Yogaheart på Tanumstrande -yogaretreat i Bohuslän 29-31/3

https://www.tanumstrand.se/paket/yogaheart-29-31-mars/

Enskild profylax, en eller med valfritt sällskap

Du/Ni får allt fokus. Profylaxen anpassas helt och hållet till era frågor och behov av förberedelse. Förslag: andnings- och avslappningsteknik. Info om förväntat förlopp av förlossningen. Akupressurpunkter och målbild/energibank. Pris 1500kr/60min. 1800kr/90min.