Aktuellt utöver fasta öppna klasser

Gravid, andningsteknik och avslappning 25/1 kl 16-17.30

I den här specialklassen inleder vi med genomgång av de vanligaste hjälpsamma andningstekniker som reducerar stress, oro, smärta och minskar spänningar i kroppen. Andningstekniker hjälper också till att balansera hormoner i kroppen så måbra-hormon ökar och får stresshormonet adrenalin att sjunka.
Den här klassen lämpar sig att komma med partner eller valfritt sällskap. Men går också bra ensam. En klass man kan delta på vid enstaka tillfälle eller gå regelbundet.
Efter att vi har gått igenom och övat på andningstekniker, kommer du guidas in i ett par vilsamma sköna positioner i restorative-yoga och avslutningsvis får du en guidad avslappning.
Restorative är en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ.
Barnmorska och Yogalärare: Ulrika Friberg
Pris: 250kr eller klippkort.

Profylax inför förlossning datum släpps löpande.

Tider som nu är bokningsbara:
Lörd 29/2 kl 14.30-17

Jag hjälper dig/er med förberedelse inför förlossning.

Genomgång av förlossningsfysiologi, andningsteknik, avslappning, massage, målbild och enregibank. I profylax grupp, lyssnar paren på genomgång av Ulrika som är barnmorska på förlossningen på Östra, med mångårig erfarenhet.
Vi varvar teori med praktik och avslutar med avslappningsteknik.
Med ökad kunskap kommer du/ni känna er trygga och kanske till och med förväntansfulla inför start av förlossning. Ni kommer att ha redskap att använda som tekniker för avslappning, andning och tips att göra innan, under och efter förlossning för ökad energi och välmående.
Pris 1195kr/par. Tillkommer 100kr helger (1295kr/par). Faktura kommer via mejl efter bokning.
Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 Göteborg
Välkommen! /Ulrika Friberg Barnmorska

Workshop, Verktyg inför varje säsong 23/2

Visste du t.ex. att en mjukt twistande position och kokosolja kan svalka under varma soliga dagar genom sommarmånaderna.

Eller att senaste forskningsresultaten pekar på att vårt sociala samspel kan vara mer viktigt än mat?

Prova på, och få tips, bl.a. kring olika tekniker från yoga och meditation som hjälper dig att hålla balansen oavsett årstid. Vi hämtar inspiration från både väst och öst då vi bl.a. har yin- och restorative yoga samt ISHTA (Integrated Science of Hatha, Tantra, and Ayurveda) i vår verktygslåda. Detta tillsammans med anatomi- och biomekanikkunskaper samt en del av de senaste forskningsresultaten om vad som sker i vår kropp och knopp.

När:

23/2 inför våren, 13.00-15.30

17/5 inför sommaren, 13.00-15.30

6/9 inför hösten, 13.00-15.30

22/11 inför vintern, 13.00-15.30

Kostnad: Vid köp av samtliga tillfällen 1.500 SEK annars 400 SEK per gång

Lärare: Helen Jansson och Pia Pagrell

Bindande, men ej personlig bokning

.

Enskild profylax, en eller med valfritt sällskap

Du/Ni får allt fokus. Profylaxen anpassas helt och hållet till era frågor och behov av förberedelse. Förslag: andnings- och avslappningsteknik. Info om förväntat förlopp av förlossningen. Akepressurpunkter och målbild/energibank. 

Pris 950kr/60 min. 1200kr/90 min