Aktuellt utöver fasta öppna klasser

8/9 kl 9-12

Yinyoga specialklass 3 timmar

Här får du under tre timmar tillfälle att utforska och upptäcka yinyogan. Avslutas med meditation.

Lärare: Ulrika Friberg

Pris: 450kr 

21-23/9 Yoga-helg Tanumstrand

Jag hoppas du vill följa med på en yoga-helg, där det kommer erbjudas olika yogaklasser, meditation, pranayama, promenader, goda måltider, spa och fina möten.

Läs mer under fliken "Yogahelg Tanumstrand. Eventet  presenteras på https://www.tanumstrand.se/paket/yogaheart/

där också länk till bokning finns. 

Pris, 3295kr inkl boende (del i dubbelrum hotell), 3065 kr (del i stuga), frukost, 1 lunch, 2 middagar, 1 mellanmål, inträde bad "Stora Blå", yoga, meditation och pranayama. Tillägg för den som önskar spa och behandling. Specialpris spa 250 kr pp.

28/10 kl 16-18.30 Chakrabalansering 

Välkommen till en 2,5 tim yin- och restorativeklass där vi landar in i olika övningar som tar oss genom hela kroppen, nerifrån och upp, till en kortare meditation.
Vi uppmärksammar varje område som respektive chakra representerar, och tar hjälp av andningen samt dess färger, former, och mening för att fördjupa lugn och närvaro i övningarna.
Med ett varmt leende, smidigare kropp och ett klart sinne hoppas vi att du sedan delar en liten fruktshot med oss innan vi avslutar denna workshop. Varmt välkommen!
Lärare: Helen Jansson
Investering: 420kr. 2,5 tim yoga och smoothie 

31/10-19/12 kl 18.45-20.00 RESTORATIVE, Historia & Filosofi 

8-veckors kurs

Välkommen på en kurs som sträcker sig under en period om 8 onsdagar.
Restorative-yoga är en meditativ, terapeutisk & återhämtande yogaform.
Restorative handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Vi använder oss av mjuka och avslappnande positioner som ger kropp, själ och sinne stillhet och avslappning.
Det kan vara den svåraste och den mest avancerade yogastilen då många har väldigt svårt för att slappna av, tillåta muskler och sinne att komma ner i varv.
I restorative låter vi kroppen landa in i sköna, bekväma positioner som syftar till att skapa avslappning.
Vi stannar en längre stund i varje position för att verkligen hinna slappna av, släppa efter, skapa återhämtning och tanka ny energi.
Genom att praktisera restorative-yoga skapar kropp, själ och sinne återhämtning. Kroppen hinner då processa återhämtning så cirkulationen ökar, cellerna får ny energi och immunförsvaret stärks.
Genom restorative stimuleras det parasympatiska nervsystemet som är kroppens egna "broms". Så mycket i livet stimulerar det sympatiska nervsystemet som är kroppens "gas" Genom restorative balanserar vi alltså gas och broms och de allra flesta kan känna av den sköna effekten av att praktisera restorative.
På Studio Yogaheart finns allt du behöver för att kunna skönt kunna landa in i de olika positionerna. Vi använder oss av bolster, mjuka och runda, filtar, block för att verkligen kunna slappna av. Vi yogar på ullmatta. Vill du köpa en egen ullmatta, erhåller du 100kr i rabatt. Meddela gärna i bokning om du vill ha en ullmtta, så den beställs till dig. Ord pris, 895kr.
TEMA: Yogans Historia & Filosofi

Enligt yogatraditionen består hathayoga av åtta stadier av strategier/övningar. Det är inte steg som tas ett efter ett, utan som grenar som kan praktiseras/utforskas, ett/flera i taget.

De olika stadierna benämns:-Yama -Niyama -Asana -Pranayama -Pratyahara -Dharana -Dhyana -Samadhi

Du kommer guidas in i olika restorative-positioner, som skönt och skonsamt hjälper muskler, bindväv och sinne att nå en djup avslappning. Medan du slappnar av får du lyssna på yogans historia och filosofi, där vi vid varje tillfälle berör ett av de åtta steg som hathayogan består av.

Lärare: Ulrika Friberg

När: Onsdagar 31/10-19/12 kl 18.45-20.00
Investering: 2000kr.

Om du blir sjuk vid något tillfälle får du ett frikort att nyttja på annan valfri yoga, öppna klasser, drop-in i mån av plats, under samma period som kursen pågår. 

Anmälan är bindande..

17/11 kl 9-11.30 2,5 timme restorative

-djup avslappnande yoga-

Lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner, använder kuddar, bolster, filtar och yogar på ullmatta. 2,5 timme. 

Lärare: Ulrika. 

Investering: 420 kr. Max 10 pers.

1/12 kl 9-11 Adventsyoga & Glöggmys

En mjuk skön inledning, guidade andetag. Dynamiska sköna flöden, stillhet i avrundning som förbereder en skön savasana. Klassen är 2 tim. Därefter mingel med glögg och godsaker. 

Lärare: Ulrika, Helen & Fanny. 

Investering: 390kr

Lördag 15/12 kl 9-11.30 2,5 timme restorative

-djup avslappnande yoga-

Lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ. Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner, använder kuddar, bolster, filtar och yogar på ullmatta. 2,5 timme.

Lärare: Ulrika.

Investering: 420 kr. Max 10 pers.

Profylax i mindre grupp 

Jag hjälper dig/er med förberedelse inför förlossning. Genomgång av förlossningsfysiologi, andningsteknik, avslappning, massage, målbild och enregibank. I profylax grupp, lyssnar paren på genomgång, har möjlighet att ställa frågor och gruppdialog. I enskild profylax anpassas förberedelsen till det enskilda paret, där vi gör en inventering till de frågor och önskemål som paret har och utifrån det skapas en anpassad profylax. Enskild profylax erbjuds antingen i studion eller i parets hem eller på önskad plats. Datum släpps löpande. Nästa profylax 18/8.

Pris 1195kr/par

Enskild profylax, en eller med valfritt sällskap

Du/Ni får allt fokus. Profylaxen anpassas helt och hållet till era frågor och behov av förberedelse. Förslag: andnings- och avslappningsteknik. Info om förväntat förlopp av förlossningen. Akupressurpunkter och målbild/energibank. Pris 1500kr/60min. 1800kr/90min.