Aktuellt utöver fasta öppna klasser

Löpgrupp för nybörjare 15/9, 22/9, 6/10 kl 13-14

Löpgrupp för nybörjare med inslag av löpteknik, löpskolning, styrka för löpare samt det viktigaste att hitta löparglädje.
När: Kl 13-14. Samling utanför Studio Yogaheart. Det saknas dusch i studion, så kom gärna ombytt.
Med: Löpcoach Catarina Helamb, kost och näringsrådgivare, löpcoach, barnyoga och yin- och restorative-instruktör.
Utbildad dipl. Löpcoach via Konditionsidrott och Kost och Näringssrådgivare via Axelssons i Stockholm, samt kompletterat med Paleoutbildning via Paleoinstitutet.
Investering: 100kr per gång.
Löpgruppen pågår parallellt med barnyogan på Studio Yogaheart. Så har du barn i ålder 6-11 år kanske fint tillfälle för er båda att få en fin eftermiddagsaktivitet.
Fantastiskt fin chans för dig som vill komma igång på ett tryggt och glädjefyllt vis. Vi startar med 5 söndagar, utvärderar och planerar framåt. Du är med de söndagar som passar dig. Du kan boka din plats direkt.

Barnyoga 6-11 år, 15/9, 22/9 kl 13-14

OBS 6/10 är det familjeyoga

Lekfullhet och fantasi, glädje i rörelserna utan prestation, att få sväva runt på ett ulligt gulligt litet moln och få slappna av under en vacker regnbåge efter att ha varit på ett spännande äventyr. Allt kan hända i barnyogans värld.

Lekfullhet och glädje.
Det och mycket mer är barnyoga.
Yoga ger barnet fantastiska verktyg som skapar fin grund, nu och inför framtiden. De får på ett lekfullt och lustfyllt sätt ta del av yogans positiva effekter för både kropp och sinne.
Yoga för barn har, precis som för oss vuxna, en positiv effekt för både kropp och sinne. Det visar att yoga ökar förmågan till b.la avslappning, inlärning, att lyssna på och respektera sin egen kropp, respektera andra, ökad självkänsla och självförtroende, ökad muskelstyrka, smidighet och balans.
Vi varvar rörelse och avslappning genom berättelser, lekar, massage och mindfulness.
Pris: 100kr/person eller klippkort. Öppen klass. Ingår om förälder har årskort.

Yogalärare: Petra Lind

Yogaheart på Tanumstrande -yogaretreat i Bohuslän 27-29/9

En härlig helg med yoga, meditation, föreläsning, goda måltider, gemenskap, vacker natur, tillgång till spa och en helg att "bara vara". Bokningslänk https://www.tanumstrand.se/paket/yogaheart-27-29-september/

Temaklasser 28/9, 5/10, 12/10, 2/11, 9/11, 23/11, 14/12

Vid varje temaklass inleder vi med att landa på mattan, en kortare meditation och pranayama (andningsövning) för att sedan värma upp kroppen mjukt innan vi något noggrannare går igenom några positioner för varje tema, dess linjering, förslag på stöd och modifieringar, positionernas effekter och vi berör filosofin bakom respektive position. Vi avslutar varje temaklass med att lugnt och långsamt  praktisera några av de positionerna som vi gått igenom för att slutligen landa i en skön och avslappnande savasana.


28/9 kl 11-14 AYURVEDA och Tema FRAMÅTFÄLLNINGAR med genomgång av bla positioner som paschimottanasana, janu sirsasana, uttanasana, baddha konasana. 

 5/10 kl 11-13 Tema BAKÅTBÖJNINGAR med genomgång av bla positioner som bhujangasana, urdhva mukha svanasana, ardha purvottanasana, matsyasana och shalabhasana.

12/10 kl 11-13 Tema STÅENDE POSITIONER DEL 1 med genomgång av bla positioner som trikonasana, utthitta trikonasana, utthita parsvakonasana, parivritta parsvakonoasa.

2/11 kl 11-13 Tema STÅENDE POSITIONER DEL 2 med genomgång av bla positioner som virabhadrasana 1, 2 och 3 samt viparita virabhadrasana, vrksasana och ardha chandrasana.

9/11 kl 11-13 Tema INVERSIONER med genomgång av bla positioner som adho mukha svanasana, , viparita karani, balasana och eventuellt salamba sarvangasana, halasana, bakasana, sirsasana.

23/11 kl 11-13.30 Tema SOLHÄLSNING A Surya Namaskara A

14/12 kl 11-13.30 Tema SOLHÄLSNING B Surya Namaskara B

Följande ordning/schema eftersom  många av positionerna och dess linjering som presenteras i temaklasserna och således innan solhälsningsklasserna kommer att komma igen sedan under solhälsningen och att varje temaklass innan på så sätt kan vara  förberedande inför att kunna bygga upp solhälsningen. Detta till hjälp för att göra solhälsningen något mer flödande och trygg. Vi erbjuder temaklasserna som i kursform för dig som önskar en helhet, men du kan likväl välja att delta enstaka tillfälle. Så om man kommer på varje temaklass i följd får man en riktigt bra grund för sin praktik. Positionerna vi går igenom kommer i grunden att vara "enkla", men för den som önskar erbjuds även genomgång någon/några mer avancerade positioner för att, om man vill utforska och tekniskt få redskap att kunna utforska vidare. 

Lärare: Emelie Thyrfalk, Johanna Pettersson. För Ayurveda är Lina Holmberg inbjuden.

Investering: Samtliga 7 tillfällen inkl föreläsning Ayurveda 1300kr

Eller 250kr/temaklass (alt klippkort), 300kr för Ayurveda och Temaklass framåtfällningar.

Ayurveda och Tema framåtfällningar 28/9 kl 11-14

Den här lördagen kombinerar vi en föreläsning av Lina Holmberg som är certifierad ayurvedisk hälsorådgivare med en temaklass som kommer fokusera på hatha-yogans framåtfällningar -varför vi gör dom, hur vi gör dom och bakomliggande filosofi. Yogalärare är Emelie Thyrfalk och Johanna Pettersson. Även Lina är certifierad yogalärare.

Ayurveda är det naturliga komplementet till yogan. När yogan tar hand om din kropp och ditt medvetande, läker och helar Ayurveda ditt inre. Den Ayurvediska läkekonsten lär oss att allt vi behöver redan finns på insidan av oss själva och bara väntar på att få komma ut. Vill du få ut så mycket som möjligt av din yoga skall du definitivt prova Ayurveda.

Den tusenåriga Ayurvediska filosofin

I den här workshopen får du lära känna dig själv utifrån den tusenåriga Ayurvediska filosofin som är en av världens äldsta läkekonster. Workshopen kommer att handla om Ayurvedans filosofi och betydelse samt en grundlig genomgång av de olika body-mind typerna. Typerna benämns Vata, Pitta och Kapha (doshor) och som härstammar från våra element.

Enligt Ayurveda består allt som existerar av fem grundelement, något som även går att applicera på oss människor. Elementen finns inom oss i olika mängd vilket, enligt Ayurvedan, är anledningen till varför vissa människor älskar sol och värme medan andra föredrar skugga. Det är även orsaken till att vissa får torr hy under vintern, medan andra får förkylningar på våren. Det är också en förklaring till varför vissa behöver mer sömn än andra.

Ayurveda menar att vår hälsa och vårt välbefinnande inte bara påverkas av vår omgivning utan även av våra relationer, vår kropp, vårt sinne, våra tankar och vårt medvetande. Beroende på hur vi mår inom dessa områden befinner vi oss i balans eller obalans. Tecken på vanliga obalanser kan vara sömnbesvär, nedstämdhet, stressrelaterad oro, stelhet i leder, huvudvärk, trög eller orolig mage, infektionskänslighet, övervikt eller undervikt och PMS.

Genom workshopen kommer du, med hjälp av Ayurvedan, att få verktyg för hur man enkelt kan må bättre och nå harmoni utifrån de olika body-mind typerna och ökad förståelse för en del av de framåtfällningar  vi praktiserar i hatha-yogan.
Denna workshop riktar sig till dig som vill förstå mer om din personlighet och kropp.

Investering 300kr eller ingår i kurs tillsammans med övriga 6 ggr av temaklasser, totalt 1300kr.

Restorative-yoga 2,5 tim 19/10 kl 16-18.30

~Stillness is a quality of just being~
Restorative-yoga 2,5 timme erbjuder en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ.
Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa en djup skön och återhämtande avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block för att få muskler och nervsystem att slappna av. Du yogar på ullmatta. Allt finns att låna i studion.
Nivå: Alla kan vara med.
Lärare: Ulrika Friberg
Investering: 320kr
Bindande bokning. Om det är fullbokat, kan du boka en reservplats. Du får ett mejl med erbjuden plats om någon avbokar. Kan avbokas vid sjukdom.
Välkommen!
Boka via www.timecenter.com/yogaheart

26/10 13.30-16.30

Workshop: Natural Body, Universal Mind

I vårt moderna samhälle tenderar vi ibland att glömma bort att vi tillhör naturen. Och inte bara det: vi ÄR natur! Våra kroppar består av stjärnstoft, och genom kroppen förkroppsligar vi de principer och mönster som genomsyrar också resten av naturen och universum - från det subatomiska till galaktiska.

As above, so below. As within, so without.

Under denna tretimmars-workshop gör vi en djupdykning i universums och livets historia genom den naturliga kroppen - vårt eget micro cosmos - för att att finna näring i det okonstlade varandet. Genom slow flow, yin, somatics, intuitiv rörelse, och meditation, luckrar vi upp stagnation, och kulturella måsten, och vilar in i det universella mindet.

Kanske låter det far out, men i själva verket är det här och nu!

Min förhoppning är att upplevelsen under denna worlshop ska ge dig en ökad känsla av förundran över, uppskattning av, och sammhörighet med Livet.

Välkommen!

Fanny

Profylax inför förlossning datum släpps löpande.

Tider som nu är bokningsbara:
Lörd 5/10 kl 14.30-17
Lörd 9/11 kl 14.30-17
Lörd 14/12 kl 14.30-17
Lörd 18/1 kl 14.30-17
Lörd 29/2 kl 14.30-17

Jag hjälper dig/er med förberedelse inför förlossning.
Genomgång av förlossningsfysiologi, andningsteknik, avslappning, massage, målbild och enregibank. I profylax grupp, lyssnar paren på genomgång av Ulrika som är barnmorska på förlossningen på Östra, med mångårig erfarenhet.
Vi varvar teori med praktik och avslutar med avslappningsteknik.
Med ökad kunskap kommer du/ni känna er trygga och kanske till och med förväntansfulla inför start av förlossning. Ni kommer att ha redskap att använda som tekniker för avslappning, andning och tips att göra innan, under och efter förlossning för ökad energi och välmående.
Pris 1195kr/par. Tillkommer 100kr helger (1295kr/par). Faktura kommer via mejl efter bokning.
Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 Göteborg
Välkommen! /Ulrika Friberg Barnmorska

1/12 kl 9-11.30

Advents-yoga och glöggmys

Så mysigt att få yoga tillsammans och önska varandra en riktigt fin första advent.

Yogan inleds mjukt med guidade andetag. Dynamiska sköna flöden, stillhet i avrundning som förbereder en yoga nidra och skön savasana.

Klassen är 2 tim.

Därefter mingel med glögg och godsaker.

Lärare: Ulrika, Helen & Fanny

Pris 390kr. Ej klippkort.

Bindande bokning. Kan avbokas vid sjukdom eller ge bort bokning till någon annan. Faktura mejlas efter bokning.

Hjärtligt välkommen!

Restorative-yoga 2,5 tim 7/12 kl 16-18.30

~Stillness is a quality of just being~
Restorative-yoga 2,5 timme erbjuder en lugn, meditativ och terapeutisk yoga med syfte att skapa återhämtning av kropp, sinne och själ.
Du placerar kroppen i sköna och bekväma positioner som syftar till att skapa en djup skön och återhämtande avslappning. I den här yogan använs hjälpmedel, kuddar, filtar och block för att få muskler och nervsystem att slappna av. Du yogar på ullmatta. Allt finns att låna i studion.
Nivå: Alla kan vara med.
Lärare: Ulrika Friberg
Investering: 320kr
Bindande bokning. Om det är fullbokat, kan du boka en reservplats. Du får ett mejl med erbjuden plats om någon avbokar. Kan avbokas vid sjukdom.
Välkommen!
Boka via www.timecenter.com/yogaheart

Enskild profylax, en eller med valfritt sällskap

Du/Ni får allt fokus. Profylaxen anpassas helt och hållet till era frågor och behov av förberedelse. Förslag: andnings- och avslappningsteknik. Info om förväntat förlopp av förlossningen. Akepressurpunkter och målbild/energibank. 

Pris 950kr/60 min. 1200kr/90 min