Gravidyoga-lärarutbildning 30 tim hathayoga

Gravidyoga-lärarutbildning 30h

Gravidyoga-lärarutbildning 30h

Datum för 2021: Släpps inom kort. Utbildning centrerad till fre kl 17-19, Lördag kl 8-16, Söndag kl 8-16

Yogahearts yoga-lärarutbildning har en bas i evidens och beprövad erfarenhet, men också en samling av erfarenheter av många timmars undervisning av gravidyoga och mötet med gravida, födande och nyförlösta kvinnor.

Ulrika Friberg som är ansvarig för utbildningen och driver Studio Yogaheart har ett genuint intresse att skapa möjligheter för den gravida med dennes partner och det väntande och nyfödda barnet. Dels arbetar Ulrika som barnmorska på MVC i centrala Göteborg, dels på förlossningen på Östra sjukhuset. Ulrika håller också yogaklasser på Studio Yogaheart och utbildar yogalärare i grundutbildning samt fortbildning. Ulrika är yogalärare i hatha- yin- restorative- gravid- och ISHTA yoga nidra-yoga och yogahearts gravidyoga inspireras av en samling hämtad från alla ovan nämnda yogastilar.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du som har en tidigare lärarutbildning Yogahearts certifiering gravidyoga 30h och du som önskar undervisa gravida i yogaklasser, kurser och individuellt kommer ha kunskap och instrument för att kunna dela yogan med trygghet och glädje. Du kommer ha kunskaper att på egen hand planera, skapa och genomföra egna gravidyogaklasser, kurser med pranayama, asanapraktik, nidra-meditation anpassad för gravida. 

Du som går utbildningen kommer få en manual med utbildningens innehåll, samt en rörelse-bank med förslag på rekommenderade säkra positioner/serier under graviditet. Förslag på sekvensering, klass/kurs-upplägg och nidra-meditation.

Utbildningen innehåller:
Anatomi och Fysiologi

Normala graviditetsförändringar.

Andningens anatomi och fysiologi.

Bäckensmärta, foglossning, symfysiolys

Den normala förlossningen, olika skeden. Andningsteknik.

Yoga under graviditet -att tänka på

Tips på rörelser och asanas för den gravida och födande.

Assistering.

Avslappningstekniker och kroppscanning.

ISHTA Yoga Nidra, den gravida kvinnan.

Meditation -att tänka på.

Pranayama, olika andvändbara andningstekniker både under graviditet, förlossning.

Sekvensering gravidyoga.

Klassupplägg gravidyoga.

Att skapa en gravidyogaklass.

Att skapa en gravidyogakurs.

I korthet, postnatal yoga. När rekommenderas yoga efter förlossning.

Målgrupp: För dig som önskar få mer kunskaper om gravidyoga och hur gravida kan anpassa sin praktik säkert och tryggt under graviditet. 

Förkunskaper: För att delta på yogahearts gravidyoga-lärarutbildning rekommenderas du har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alt motsvarande kunskap/erfarenhet. Alternativt har du ett intresse att lära dig mer om gravidyoga, vill ha egen fördjupning utan syfte att undervisa och är välkommen att höra av dig för intresseanmälan. Har du frågor om din behörighet, välkommen att mejla till Ulrika på info@studioyogaheart.se

Du har möjlighet att välja din omfattning av utbildning, 20h eller 30h. Du som deltagit under utbildningshelg, teori och praktik och lämnat in godkänd hemuppgift, har möjlighet att vid åtta tillfällen observera och assistera under de gravidyogaklasser Ulrika håller på Studio Yogaheart. Alternativt skicka in intyg på totalt 8h obs/ass på gravidyoga i annan studio. Väljer du obs/ass på annan studio erbjuds du 50 min handledningstid hos Ulrika, i studion eller via facetime/skype. Tider för gravidyoga på Studio Yogaheart kommer ligga bokningsbara vid respektive gravidyoga-klass på torsdagar kl 17.15-18.30 enl schemat www.timecenter.com/yogaheart

Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 41260 Göteborg

När: Datum för 2021 släpps inom kort.  Fredag Kl 17-19 Lördag kl 8-16, Söndag kl 8-16

Vi bryter för kortare pauser under förmiddag/eftermiddag, samt för lunch mitt på dagen. Det finns te, vatten och frukt i studion. Ytterligare info i mejl efter din bokning. Undervisning sker på svenska.

Antal platser: Begränsat antal platser, för bästa upplevelse. Max 15 deltagare.

Pris:

Alt 1: 20h utbildning teori/praktik, totalt 3900 SEK inkl moms.

Alt 2: 30h utbildning, teori/praktik samt 8 tillfällen med obs/ass på gravid-yoga, totalt 5100 SEK inkl moms.

Meddela i din bokning vilket alternativ du önskar.

Meddela om du önskar dela upp din faktura och delbetala, och ange under hur lång tid. Tips, har du friskvårdsbidrag kan du lämna kvitto med underlag yogautbildning. Meddelar du inget, mejlas faktura efter din bokning.

Bindande bokning. Finns det någon på reservlista som vill ha din plats, kan du avboka. Finns ingen på reservlistan kan du överlåta din plats till en vän. Meddela via mail till info@studioyogaheart.se och berätta i så fall vem som kommer i stället för dig, senast 24 h innan utb.tillfället. Faktura mejlas efter bokning.

När vi mottagit din betalning kommer du få ett mejl med ytterligare info, manual och hemuppgift.
Bokning: www.timecenter.com/yogaheart
Frågor: info@studioyogaheart.se