Gravidyoga-lärarutbildning 30h

Gravidyoga-lärarutbildning 30h

Yogahearts gravidyoga-lärarutbildning har en bas i evidens och beprövad erfarenhet, men också en samling av erfarenheter av många timmars undervisning av gravidyoga och mötet med gravida, födande och nyförlösta kvinnor.

Ulrika Friberg som är ansvarig för utbildningen och driver Studio Yogaheart har ett genuint intresse att skapa möjligheter för den gravida med dennes partner och det väntande och nyfödda barnet. Dels arbetar Ulrika som barnmorska på MVC i centrala Göteborg, dels på förlossningen på Östra sjukhuset. Ulrika håller också yogaklasser på Studio Yogaheart och utbildar yogalärare i grundutbildning samt fortbildning. Ulrika är yogalärare i hatha- yin- restorative- gravid- och ISHTA yoga nidra-yoga och yogahearts gravidyoga inspireras av en samling hämtad från alla ovan nämnda yogastilar.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du Yogahearts Gravidyoga-lärare certifiering 30h och du som önskar undervisa gravida i yogaklasser, kurser och individuellt kommer ha kunskap och instrument för att kunna dela yogan med trygghet och glädje. Du kommer ha kunskaper att på egen hand planera, skapa och genomföra egna gravidyogaklasser, kurser med pranayama, asanapraktik, nidra-meditation anpassad för gravida.

Du som går utbildningen kommer få en manual med utbildningens innehåll, samt en rörelse-bank med förslag på rekommenderade säkra positioner/serier under graviditet. Förslag på sekvensering, klass/kurs-upplägg och nidra-meditation.

Utbildningen innehåller:
Anatomi och Fysiologi

Normala graviditetsförändringar.
Andningens anatomi och fysiologi.

Bäckensmärta, foglossning, symfysiolys

Den normala förlossningen, olika skeden. Andningsteknik.

Yoga under graviditet -att tänka på
Tips på rörelser och asanas för den gravida och födande.

Assistering.
Avslappningstekniker och kroppscanning.

ISHTA Yoga Nidra, den gravida kvinnan.
Meditation -att tänka på.
Pranayama, olika andvändbara andningstekniker både under graviditet, förlossning.
Sekvensering gravidyoga.
Klassupplägg gravidyoga.

Att skapa en gravidyogaklass.

Att skapa en gravidyogakurs.

I korthet, postnatal yoga. När rekommenderas yoga efter förlossning.

Förkunskaper:

Kravet för att delta på yogahearts gravidyoga-lärarutbildning är att du har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alt motsvarande kunskap/erfarenhet. Har du frågor om din behörighet, välkommen att mejla till Ulrika på info@studioyogaheart.se

Du har möjlighet att välja din omfattning av utbildning, 20h eller 30h. Du som deltagit under utbildningshelg, teori och praktik och lämnat in godkänd hemuppgift, har möjlighet att vid åtta tillfällen observera och assistera under de gravidyogaklasser Ulrika håller på Studio Yogaheart, torsdagar kl 17.15-18.30. Tider för detta kommer ligga bokningsbara vid respektive klass på schemat www.timecenter.com/yogaheart

Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 41260 Göteborg

När: Fredag 29/11 Kl 17-19 Lördag 30/11 kl 8-16, Söndag 1/12 kl 8-16

Vi bryter för kortare pauser under förmiddag/eftermiddag, samt för lunch mitt på dagen. Det finns te, vatten och frukt i studion. Ytterligare info i välkomstmejl efter din bokning.

Antal platser: Begränsat antal platser, för bästa upplevelse. Max 14 deltagare.

Pris:

Alt 1: 20h utbildning teori/praktik, totalt 3700 SEK inkl moms.

Alt 2: 30h utbildning, teori/praktik samt 8 tillfällen med obs/ass på gravidyoga, totalt 4900 SEK inkl moms.

Meddela i din bokning vilket alternativ du önskar.

Meddela om du önskar dela upp din faktura och delbetala, och ange under hur lång tid. Tips, har du friskvårdsbidrag kan du lämna kvitto med underlag yogautbildning.

Du kan avboka med läkarintyg. Annars bindande bokning. Finns det någon på reservlista som vill ha din plats, kan du avboka. Finns ingen på reservlistan kan du överlåta din plats till en vän. Meddela via mail till info@studioyogaheart.se och berätta i så fall vem som kommer i stället för dig, senast 24 h innan utb.tillfället. Faktura mejlas efter bokning.

När du bokat dig kommer du få ett välkomstmejl med ytterligare info om din utbildning.
Bokning: www.timecenter.com/yogaheart
Frågor: info@studioyogaheart.se