Gravidyoga-lärarutbildning hathayoga 10tim

Gravidyoga-lärarutbildning Hathayoga. Kan valfritt kombineras med lärarutbildning gravid yin- restorative- och pranayama 29/8 och 30/8.

Yogahearts yoga-lärarutbildning har en bas i evidens och beprövad erfarenhet, men också en samling av erfarenheter av många timmars undervisning av gravidyoga och mötet med gravida, födande och nyförlösta kvinnor. 

Ulrika Friberg som är ansvarig för utbildningen och driver Studio Yogaheart har ett genuint intresse att skapa möjligheter för den gravida med dennes partner och det väntande och nyfödda barnet. Dels arbetar Ulrika som barnmorska på MVC i centrala Göteborg, dels på förlossningen på Östra sjukhuset. Ulrika håller också yogaklasser på Studio Yogaheart och utbildar yogalärare i grundutbildning samt fortbildning. Ulrika är yogalärare i hatha- yin- restorative- gravid- och ISHTA yoga nidra och yogahearts gravidyoga inspireras av en samling hämtad från alla ovan nämnda yogastilar.

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du som har en tidigare lärarutbildning Yogahearts certifiering gravidyoga 10h och du som önskar undervisa gravida i yogaklasser, kurser och individuellt kommer ha kunskap och instrument för att kunna dela yogan med trygghet och glädje. Du kommer ha kunskaper att på egen hand planera, skapa och genomföra egna gravidyogaklasser, kurser i hathayoga anpassad för gravida.
Du som går utbildningen kommer få en manual med utbildningens innehåll, samt en rörelse-bank med förslag på rekommenderade säkra positioner/serier i hathayoga under graviditet. Förslag på sekvensering, klass/kurs-upplägg och nidra-meditation.


Utbildningen innehåller:

Anatomi och Fysiologi

Normala graviditetsförändringar.

Andningens anatomi och fysiologi.

Bäckensmärta, foglossning, symfysiolys

Den normala förlossningen, olika skeden. 

Andningsteknik.

Yoga under graviditet -att tänka på.

Tips på rörelser och asanas för den gravida och födande.

Andningstekniker både under graviditet, förlossning.

Sekvensering gravidyoga.

Klassupplägg gravidyoga.

Att skapa en gravidyogaklass.

Att skapa en gravidyogakurs.

Målgrupp: För dig som önskar få mer kunskaper om gravidyoga/hathayoga och hur gravida kan anpassa sin praktik säkert och tryggt under graviditet.

Förkunskaper: För att delta på yogahearts gravidyoga-lärarutbildning rekommenderas du har en grundutbildning som yogalärare på minst 200-timmar, alt motsvarande kunskap/erfarenhet.
Alternativt har du ett intresse att lära dig mer om gravidyoga, vill ha egen fördjupning utan syfte att undervisa och är välkommen att höra av dig för intresseanmälan. Har du frågor om din behörighet, välkommen att mejla till Ulrika på info@studioyogaheart.se


Du har möjlighet att kombinera din utbildning, 10-30h i kombination med yin- restorative och pranayama.
Var: Studio Yogaheart Richertsgatan 8 41260 Göteborg
När: fredag 28/8 -2020 kl 8-16. Vi bryter för kortare pauser vb, samt för lunch mitt på dagen. Ytterligare info i mejl efter din bokning. Undervisning sker på svenska.
Antal platser: Begränsat antal platser, för bästa upplevelse. Max 15 deltagare.


Pris: 
Alt 1: 10h utbildning teori inkl kursmanual samt kompendium Föda i Trygghet, totalt 2500 SEK inkl moms.


Alt 2: 20h utbildning, teori/praktik. Du kompletterar hathayoga för gravida med yinyoga eller restorative/pranayama 10 tim totalt 4000 SEK inkl moms. 

Alt 3: 30h utbildning, teori/praktik. Du kompletterar hathayoga för gravida med yinyoga och restorative/pranayama 20 tim totalt 6000 SEK inkl moms.

OBS! Boka dig på de utbildningar du önskar delta på. Risk för fullbokat och du kan missa din plats. 

Faktura ställs på 30/6

Bindande bokning. Finns det någon på reservlista som vill ha din plats, kan du avboka. Finns ingen på reservlistan kan du överlåta din plats till en vän. Meddela via mail till info@studioyogaheart.se och berätta i så fall vem som kommer i stället för dig, senast 24 h innan utb.tillfället. 

När vi mottagit din betalning kommer du få ett mejl med ytterligare info.

Bokning: www.timecenter.com/yogaheart

Frågor: info@studioyogaheart.se

Kursansvarig: Ulrika Friberg, Yogalärare och Leg Barnmorska