Personal på Studio Yogaheart

Ulrika Friberg, Yogalärare och grundare till Studio Yogaheart

har över tio års erfarenhet av att leda gruppträning, undervisa i större och mindre yogaklasser. Hon har genom åren hunnit studera och utöva flera olika yogastilar/traditioner. Ulrika har sin grundutbildning i hatha-yogan, den äldsta traditionens yoga samt yin- gravid- och restorative yoga. Certifierad yogalärare enl yoga alliance. Den vackraste läromästaren och den sanna källan till glädje är de yogisar hon möter under de energifyllda yogaklasserna. 

Hon är utbildad och jobbar också som frilansande barnmorska med vidarutbildning inom samtalsterapi, KBT, psykoprofylax, psykologi och sexologi. 

Ulrika driver Studio Yogaheart och håller även klasser på yogayama, F&S och vid förfrågan på olika studios/anläggningar.

 Ulrika vill förmedla varje människas inre potential, kraft och styrka, för att kunna skapa harmoniska broar mellan kropp, själ och sinne. Alla yogar utifrån sin egna förmåga och har alla samma värde. Ni träffar Ulrika onsdagar, torsdagar, fredagar och söndagar på yin, restorative, hatha, ny mamma/bebis, gravidyoga. Håller workshops, event, kurser och erbjuder coaching, privatlektioner och individuella samtal.

Sanna Johnsson Hell, kursledare på Kvinnocirkel -en stärkande gemenskap. Lägger tid, kärlek och omsorg på Studio Yogaheart

Uppstart kvinnocirkel i september -18, tisdagar kl 18.30-20.00

Helen Jansson, Yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare

är certifierad E-RYT200 RYT500 yogalärare samt diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare. 

Vem är Helen: Livet erbjuder så mycket; både underbara möten och glädje, men också utmaningar av olika slag. Med en helhetssyn där alla delar av livet är lika viktiga, försöker jag vara mitt bästa jag. Min motivation är att hitta lösningar på, och även supportera andra genom, befintliga hinder eller obruten mark med hjälp av verktygen yoga, ayurveda och strategisk kommunikation för balans i kropp och själ, för miljö och omgivning.

När jag undervisar i yinyoga, hathayoga och meditation, eller ger personlig träning och hälsokonsultation, så är min ambition att erbjuda en öppen atmosfär, där du kan möta dig själv precis där du är den dagen. Det finns alltid alternativ till rörelser och positioner, kost och rutiner, inga är bättre eller sämre, bara olika, för att kunna passa olika behov. Det är yogan som ska supportera dig, inte du som ska passa in. Det är så jag också försöker ta mig genom livet; det är olika olika dagar, olika olika kroppar; så var lite snäll mot dig själv och se möjligheterna.

Vad betyder yogan för Helen:

Att leva, träna, äta, sova, jobba, göra och bara vara. Att verkligen känna, och använda, glädje, sorg, ilska, nyfikenhet, trötthet, energi och lugn. Att sanningsenligt kunna se mig själv lika viktig som andra, inte mer, inte mindre, utan lika viktig. Att inse att det är då som jag också kan vara där för andra. I systervetenskaperna yoga och ayurveda fann jag mina verktyg för just det och mer.

Det är inte alltid enkelt eller finns en enda lösning som är konstant då allt är föränderligt, men att se helheten, leva medvetet och vara snäll mot sig själv, och andra, ger en mycket bra bas. Min ambition är att kunna dela med mig av de verktyg jag har fått av mina lärare. Att kunna föra vidare metoder för att skapa utrymme för allt det som du redan har inom dig i kropp, sinne och hjärta. Att du också ska kunna ta dig an dagen med inre lugn, glädje och inspiration.

Olivia Hansson, yogalärare

 - Certifierad Jivamukti Yogalärare. Olivia introducerades för första gången till Yoga som ung tonåring, men de senaste åren har hon dedikerat sig helt till Yoga. Hon har mottagit sina certifikat i Indien, både inom Hatha Yoga och Jivamukti Yoga. Hon har sedan dess undervisat på flera olika studios och retreats runt om i världen. Hon har en stark önskan om att sprida Yogans alla element utan att censurera

'Vi yogar inte för att få en visuellt vacker kropp enligt ideal eller för att må bättre själva, det är plus som kommer samtidigt som vi fokuserar på en intention som är högre än oss själva för att minimera lidande i världen under vår praktik. Det händer något magiskt när vi skiftar fokus från jag, jag, jag till andra varelser. Genom att ge till andra får vi tillbaka mer än vad vi någonsin skulle kunna ge till oss själva...'

- Olivia