Personal

Fanny Olsson

Yogalärare på ord schema. Efter en kort karriär inom biomedicinsk forskning sadlade jag om och började undervisa yoga - bästa beslutet hittills i mitt liv! Yogan har betytt så mycket för mig - som medicin, för att hitta och våga följa min inre kompass, och för en friare och närmare upplevelse av livet självt - och det är detta jag brinner för att dela med mig av.

Mitt mål med mina klasser är att erbjuda ett andningshål där du som deltagare får möjlighet att landa i din kropp och släppa stress och spänningar, utmanas, och återhämta dig, och på så vis möta dig själva på ett djupare plan, under allt vardagsbrus. Samtidigt som yoga är en väldigt personlig resa, så känner jag starkt för värdet av gemenskap. Tillsammans når vi längre.

Helen Jansson

Yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare, på ord schema, är certifierad E-RYT200 RYT500 yogalärare samt diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare.

Vem är Helen: Livet erbjuder så mycket; både underbara möten och glädje, men också utmaningar av olika slag. Med en helhetssyn där alla delar av livet är lika viktiga, försöker jag vara mitt bästa jag. Min motivation är att hitta lösningar på, och även supportera andra genom, befintliga hinder eller obruten mark med hjälp av verktygen yoga, ayurveda och strategisk kommunikation för balans i kropp och själ, för miljö och omgivning.

När jag undervisar i yinyoga, hathayoga och meditation, eller ger personlig träning och hälsokonsultation, så är min ambition att erbjuda en öppen atmosfär, där du kan möta dig själv precis där du är den dagen. Det finns alltid alternativ till rörelser och positioner, kost och rutiner, inga är bättre eller sämre, bara olika, för att kunna passa olika behov. Det är yogan som ska supportera dig, inte du som ska passa in. Det är så jag också försöker ta mig genom livet; det är olika olika dagar, olika olika kroppar; så var lite snäll mot dig själv och se möjligheterna.

Johanna Pettersson

Yogalärare på ord schema.

 -Johanna: Första gången jag mötte yogan var 2013 nere i södra Indien - ett möte som ledde till en förälskelse som bara fortsatte växa! Sen dess har yogan fått allt mer utrymme i mitt liv 

- utbildad yogalärare på Yogayamas Internationellt Certifierade 200h Teacher Training.

Yogan är en plats för mig att lära känna mig själv och min kropp på djupet, den ger mig verktyg som hjälper mig även utanför mattan. Som instruktör vill jag skapa ett rum dit ni kan kliva in, lämna vardagen för en stund och känna det fina med yoga. Jag hoppas kunna hjälpa er hitta egna verktyg för att finna mer harmoni samt hantera stress och andra motgångar vi möter i livet.

Marie-Lyn Deja

Yogalärare på ord schema.

Marie-Lyns yogaresa började i Los Angeles där hon var bosatt i 10 år fram till 2014. Hon är djupt tacksam för alla lärare hon har mött längs sin väg som har lett henne till vart hon står idag. Marie-Lyn är certifierad RYT lärare i Hatha via Camilla Bergström. 

"Yoga för mig är ett sätt att leva varje dag på och utanför mattan, det är personligt och förenande. Vad som har varit osynligt kan jag nu se klarare, en påminnelse om att allt är möjligt. Det magiska med yogan är att den är oändlig och man upptäcker nya saker om sig själv hela tiden. Yoga är kärlek till mig själv som jag i min tur sprider sig till alla mina medmänniskor."

Mitt syfte när jag håller mina klasser är att dela med mig all den kunskap jag har lärt mig och ge ett avtryck av reflektion och kärlek till sig själv som i sin tur kan spridas

Petra Lind

Yogalärare, barn- och familjeyoga.

Yoga är livet och för mig, ett sätt att leva, ett sätt att vara. Att ha yogan i mitt liv, både genom rörelse och filosofi, tar fram mitt bättre jag.
Jag älskar också att ordet yoga står för förening. Förening mellan kropp, sinne och själ. Men för mig står det också för förening mellan människor. Förening i kärlek. Kärlek till sig själv. Kärlek till våra medmänniskor.
Jag älskar att sprida yogans ljuvliga effekter vidare. Vidare till våra barn och ungdomar. Vidare till vuxna i alla åldrar. Det som är fint är till för att spridas vidare.
Förutom att vara yogalärare har jag hållt i barnyogautbildingar och varit assisterande lärare på hatha, yin och restorativeutbildningar. När jag inte är yogalärare jobbar jag som klasslärare i skolan och sprider yogans verktyg där så mycket jag bara kan. 

•Hathayogalärare RYT 200h •Yinyoga •Restorative•Hotyoga

•Barnyoga •Acces Bars •Lymfatisk andningsinsruktör •Ayurveda steg 1

Catarina Helamb

Kost och näringsrådgivare, löpcoach, barnyoga och yin- och restorative-instruktör.

Utbildad dipl. Löpcoach via Konditionsidrott och Kost och Näringssrådgivare via Axelssons i Stockholm, samt kompletterat med Paleoutbildning via Paleoinstitutet.

Suzanne Almbring

Yogalärare, vik. Yogan har varit en del av mitt liv i över tolv år och jag är tacksam för att få möjlighet att dela med mig av allt som yogans värld har att erbjuda. Guidar gärna lugna, stilla klasser såsom mjuk Hathayoga, Yin och Restorative. I balansen mellan Yin - det lugna, mjuka och Yang - det mer dynamiska, aktiva finner vi styrka och mjukhet för både insida och utsida.

Min önskan är att skapa en tillåtande atmosfär i mina klasser. Att man får möta sig själv där man är just nu, utan prestation och värderande, det finns inga måsten på yogamattan.

RYT 200 h Yoga Alliance i Hatha yoga, Restorative TT, Yinyoga TT, Pranayama TT


Emelie Thyrfalk

Yogalärare på ord schema.

 -Emelie: 
Under min föräldraledighet fick jag djupare kontakt med mitt inre och en stark längtan efter något annat pickade på. Jag har mina rötter inom friskapande dans och har genom dansen arbetat mycket med att uttrycka känslor, känna in kroppen och lyssna inåt. Jag upptäckte yogan för bara fem år sedan och har genom yogan lärt känna mitt sanna själv lite bättre. Det är dock en resa som fortsätter och när jag kom bort från samhällets brus efter födseln av min dotter bestämde jag mig för att fördjupa detta ytterligare genom att utbilda mig till yogalärare. Min längtan och önskan är att få sprida yogan och det fantastiska som yogan gör med oss vidare till andra. Med en förhoppning om att fler ska få uppleva det som jag upplevt genom yogan - ett mer harmoniskt och balanserat liv. 

-utbildad yogalärare på Yogayamas Internationellt Certifierade 200h Teacher Training.

Ulrika Friberg

 Yogalärare och grundare/ägare till Studio Yogaheart i Göteborg.

Ulrika har över 15 års erfarenhet av att leda gruppträning, undervisa i större och mindre yogaklasser. Hon har genom åren hunnit studera och utöva flera olika yogastilar/traditioner. Ulrika har sin grundutbildning i hatha-yogan, den äldsta traditionens yoga samt yin- gravid- restorative- och nidra- yoga. Certifierad yogalärare enl yoga alliance. Den vackraste läromästaren och den sanna källan till glädje är de yogisar hon möter under de energifyllda yogaklasserna.

Hon är utbildad och jobbar också som barnmorska med vidarutbildning inom samtalsterapi, KBT, psykoprofylax, psykologi och sexologi.

Ulrika driver Studio Yogaheart och håller även klasser utomlands och vid förfrågan på olika studios/anläggningar.